Praliner a la Mosart

 
Här är receptet på mina superenkla, SUPERGODA praliner. 

 

150 g mandelmassa
175 g hasselnötskräm
170 g mörk choklad

 

Riv mandelmassan ner i en skål och ha sedan i nötkrämen. Blanda ihop detta med händer eller en gaffel. Temperera sedan chokladen, genom att finhacka den och ha i hälften i en skål och låt det smälta över vattenbad. Ta chokladen av vattenbadet när den nått ca 49 grader, man kan se det genom att chokladen får vita ränder där man rör. Lättast är dock att använda sig av en termometer. Ha sedan i resten och rör chokladen tills den når 28 grader. Sedan ska man värma på den lite igen, tills den når 31 grader. Rulla sedan fyllningen till kulor, i den storlek du vill ha och doppa dessa i chokladen. Låt rinna av och lägg sedan på ett fat klätt med gladpack. Dessa stelnar snabbt och då är det bara att förvara i en glasburk eller liknande.