Skrik ut om våldtäkten

En bekant till mig blev våldtagen av ett gäng killar för lite mer än en vecka sedan. Jag blev otroligt chockad över att höra om detta - även om jag såklart inte borde bli. Det är vanligt att män tar den makt de får i egenskap av att vara just män och utsätter kvinnor för hemska saker. För att visa sin makt, för att visa att vi inte kan göra något emot dem. 
  Vad hon gjorde dock, som är otroligt starkt och imponerande, är att hon skrev en statusuppdatering på facebook. För alla att se. För alla att dela. Hon skrev där ut sin ilska på att detta hänt, och på att hon försökt förminska detta i sitt huvud - göra det mindre än vad det är. Men det är inte mindre.
Och hon är nu del av något större. Hon är en del av att kvinnor börjar ta tillbaka våldtäkten - vägrar känna skuld, slår tillbaka mot samhället som får en att känna skuld. Våldtäkt har inte något med sex att göra. Detta är väldigt viktigt att alla vet. Våldtäkt har inget med sex att göra. Det är inget annat än ett sätt att visa makt. Varför är det så att endast två procent av de som våldtar är kvinnor? Det är inte för att män har större sexuell lust, det är inte för att män har svårt att kontrollera sig, svårt att hålla tillbaka när de blir upphetsade, är inte för att män är djur. Det är för att männen har makten i samhället. Och det måste ändras.