-\/-

 
 
 
 
 
 
 
Jag tänker då intoducera - trummvirvel - FEMINIST FRIDAY! Det är att jag första fredagen i månaden skriver kring ämnet feminism. Det kan vara allt från förra månadens nyheter (som denna) till en bildserie som jag tycker visar på något viktigt! Vi får se hur det går - alla vet ju hur ofta jag gör Bra saker på onsdagar. Jag tror det är en bra idé, så att vi, månad för månad, får se hur feminismen tar över världen!
 
En nyhet är såklart EU-parlamentsvalet. F! får ett mandat!! Det är helt otrolig, och känns verkligen som att det är på tiden att ett parti med feminism som grund till allt får något att säga till om. En feministisk våg har kommit över Europa. Det är otroligt hur detta parti vuxit detta år. Från att ha haft knappa två tusen medlemmer i höstas, till att nu ha sjutton tusen (17 000!) visar verkligen att Sverige vill göra skillnad. Vi vill se något nytt istället för de typiska vita männen i kostym som tycker att det är vettigt att kvinnor ska få lägre lön, och samtidigt lägga ut flera hundra extra varje månad från denna lön för att inte bli med barn eller bloda ner varenda stol de sitter på. Nu gäller det bara att vi ser ett liknande(och förhoppningsvis bättre) resultat i riksdagsvalet!
 

 
Sedan måste även en hemsk sak tas upp. I och med EU-valet missade en hel del personer vad som hänt i USA. Elliot Rodger - en 22-årig man dödade sex personer. Han skadade sju till. Vet ni varför? För att han ansåg att kvinnor hade förklarat krig mot honom när de inte velat ha sex med honom. Han ansåg att genom att avvisa honom gjorde de något som var likvärdigt med att döda. Och därför ville han straffa alla kvinnor genom att döda dem. Han skrev i ett 137 sidor långt dokument att han ville flå kvinnor levande - allt som allt för att ingen ville ligga med honom. Detta är ett brutalt exempel på vårt samhälle. Hela vår värld ser ut så här - bara att det oftast inte går så långt som till att folk blir mördade. I vår värld blir en kvinna hatad när hon säger nej. Mannen blir arg på kvinnan, och ger detta i uttryck på olika sätt. Vi måste visa att det här inte är okej.
Vi måste stå upp, stå upp med våra systrar och slå patriarkatet i skrevet!
 



Nu en nyheten på liiite mer lokal nivå. Feministiskt initiativ har fått en medlemsgrupp i Eskilstuna! Detta hände dock i mars, och jag är bara väldigt bakom flödet, men jag tycker att det är så roligt att jag skriver med det här! Jag gick på ett av deras möten och jag brinner nästan av lusta att ansluta mina styrkor dit istället för SSU, men jag känner att jag på många fler sätt kan bidra till samhället där jag är nu, så jag får bli kvar! F! Eskilstuna gick med i paraden på Spring PRIDE, och det var så fint! Hela pride var fint faktiskt, svenska kyrkan anordnade en massa event - utomhusbio till exempel - och visade tydligt var de står. Det måste vara väldigt skönt för de hbtq-personer som är kristna. Negativt var att SD stod preciiiis utanför området som bara för att stoltsera med deras hat. 
 
Jag känner att detta får vara nog för den första, av förhoppningsvis många, feministiska fredagar!